Pilvipalveluiden hyödyntäminen

Apua oikean pilven löytämiseen

Pilvi on paras paikka modernille järjestelmälle. Pilvessä on tarjolla monia alustoja ja autan sinua valitsemaan sopivimman ja saamaan pilvipalvelukehityksesi käyntiin. Voin auttaa sinun kehittäjiä valitsemaan ja suunnittelemaan pilviarkkitehtuurin, tai voin etsiä sinulle sopivan tiimin toteuttamaan sinulle sopiva pilvipalvelu.

Onko alustalla merkitystä? Kyllä sillä on. Merkitys tulee esimerkiksi siitä että tarpeeseen huonosti sopivan alustan käyttö hankaloittaa kehitystä, luo turhia kustannuksia ja voi vaarantaa koko palvelun luotettavuuden ja toimivuuden. Oikean alustan valinta oikeaan käyttöön on oleellista.

Sopivat alusta. Alustoja on monia ja oikean valinta on helppoa kun tietää millä on merkitystä. Onko sinulle sopivin esimerkiksi Google vai Azure vai kenties AWS?

Odoo - Sample 1 for three columns

Google Cloud Platform

Maailman suurin pilvipalvelualusta. Alusta on syntynyt Googlen omaan käyttöön ja jalostunut siitä sinunkin käyttöön tarjottavaksi pilvipalvelualustaksi.

Odoo - Sample 2 for three columns

Microsoft Azure

Suomen eniten käytetty ja nopeimmin kasvava pilvipalvelualusta. Azuren etuja on erittäin kattava palvelutarjonta, integraatio olemassaolevaan Microsoft-infrastuktuuriin ja alustan nopea kehitys.

Odoo - Sample 3 for three columns

Amazon Web Services

Maailman eniten käytetty pilvipalvelualusta. Amazon loi pilvipalvelualustat ja rajapinnat siihen.

Mitä tarvitset alustalta?

Voit käyttää pilveä verkkopalvelun pyörittämiseen, rajapinnan tarjoamiseen, IoT-ratkaisun taustajärjestelmänä tai big datan murskaamiseen. Käyttösi saattaa olla ympäri vuorokauden jatkuvaa, tiettyihin aikoihin tai tapahtumiin painottuvaa, silloin tällöin tapahtuvaa. Nämä ja monet muut asiat vaikuttavat siihen onko sopivin ratkaisu esimerkiksi perinteinen Compute Engine, serverless Lambda, käyttövalmis Data Factory, skaalautuva Container Engine, valtava Bigtable tai globaali Cloud CDN. Autan sinua valitsemaan näistä sopivan arkkitehtuurin sinun palveluusi.

Lisätietoja alustoista löydät tarjoajien sivuilta:

Näiden suurimpien alustojen lisäksi löytyy myös muita vaihtoehtoja. Joissain tilanteissa muista pienemmistä vaihtoehdoista löytyy sopivin vaihtoehto. Syy voi olla esimerkiksi niiden tukema teknologia, hinnoittelumalli tai suorituskyky, tai esimerkiksi se, että palvelu pitää olla kokonaan Suomessa ja suomalainen.

Autan sinua löytämään sinulle sopivan alustan ja tarvittaessa myös suunnittelemaan alustan käyttöä tehokkaalla tavalla. Ota yhteyttä niin kerron lisää.

Veikko Väätäjä
veikko@unkkuri.com
puhelin 0401 683 13350,000+ companies run Odoo to grow their businesses.

Join us and make your company a better place.