Laskujen lähetys Odoolla

Suomalainen laskupohja Odoo v10

Veikko Väätäjä

Odoo versio 10:llä voit nyt helposti lähettää laskuja. Unkkuri ja muut Suomen Odoo-toimijat ovat tehneet tarvittavat lokalisoinnit versioihin 8, 9 ja nyt myös uuteen Odoo versioon 10.

Odoossa on helppo lähettää laskuja. Alla videossa näet miten  suomalainen laskupohja toimii Odoo 10:ssä.


 
 

Videossa käytetään  Odoon versiota 10 ja siinä on asennettu moduuleina suomalainen laskupohja ja suomalainen lokalisointi. Videolla on Odoon asetukset tehty jo etukäteen valmiiksi, esimerkiksi asetettu oman yrityksen tietoihin pankkitili ja y-tunnus. Tämän jälkeen laskun tekeminen on helppoa seuraavasti:

  1. Tee uusi lasku. Valitse asiakas ja syötä laskurivien sisältö.

  2. Vahvista lasku. Tässä vaiheessa laskulle tulee laskunumero ja laskunumerosta muodostetaan viitenumero. Voit tulostaa ennen vahvistusta laskuehdotuksen. Ehdotuksessa ei vielä ole laskunumeroa tai viitenumeroa.

  3. Tulosta lasku. Tulostettu lasku sisältää viivakoodin, minkä avulla maksaja pystyy kätevästi lukemaan laskun tiedot verkkopankkiin. Viivakoodin alla on myös "virtuaaliviivakoodi", jonka avulla maksaja pystyy siirtämään laskun tiedot verkkopankkiin yhdellä kopioinnilla ilman viivakoodin lukemista. 

Asennusohje tulossa myöhemmin

Julkaisen myöhemmin toisen osan, missä näet miten laskupohja asennetaan Odooseen ja mitä asetuksia täytyy ennen laskujen tekemistä asettaa. Jos haluat tiedon heti kun tämä artikkeli tulee saataville, lisää sähköpostisi minun postituslistalle. Lähetän sinulle sähköpostitse tiedon kun uusi materiaali on saatavilla.

Tarjoan apua Odoon käyttöönottoon laskutuksessa tai muissa liiketoimintaprosesseissa. Ota yhteyttä niin jutellaan miten sinä saisit Odoon helposti käyttöön.Huomaa, että oheisen esityksen Odoo version 10 kielikäännökset ovat vielä osin keskeneräisiä. Toivottavasti saamme pian Odoon suomenkieliset käännökset kuntoon!